دستگاه سنگ مغناطیس چیست؟

در مقاله ی پیش رو قصد داریم شما را با دستگاه سنگ مغناطیس آشنا کنیم اما پیش از آن بیایید کمی درباره کاری که انجام می دهد، یعنی سنگ زنی، صحبت کنیم.

فرآیند سنگ زنی چیست و چگونه انجام می شود؟

همان طور که می دانید، سنگ زنی یک نوع فرآیند سایشی باشد که در طی آن برداشته شدن هرگونه مواد اضافی از روی قطعه با استفاده از نوعی سایش شتاب دار انجام می شود. هر کدام از دانه های ساینده ی موجود بر روی سطح، باعث تغییر شکل یافتن قسمت کوچکی از قطعه ی مورد نظر می شوند. در حقیقت، فرآیند سنگ زنی را می توان مرحله ی قبل از مرحله ی نهایی کار بر روی قطعه ی مدنظر به شمار آورد که در نتیجه ی انجام درست آن کیفیت سطح کار تا حدود زیادی افزایش  می یابد. سنگ زنی، به بیان ساده تر، به نحوی پرداخت روی سطوح می باشد.

برای خوب به انجام رسیدن این روند، سنگ ساب باید درحالی که با سرعت بسیار بالایی می چرخد در تماس با قطعه ی مورد نظر ما قرار گیرد. نحوه ی حرکت کردن قطعه ی‏ مورد نظر ما در زیر سنگ می تواند به طور دورانی و یا  به صورت رفت و برگشتی انجام گیرد. با استفاده از روش سنگ زنی در نهایت می‏توانیم انواع سطوح  از صاف گرفته استوانه‏ای و یا فرمدار با دقت و کیفیت بالا تولید کنیم. این روش به صورت خاص و ویژه در روند ماشین کاری قطعه های تخت، قابل استفاده می باشد.

دستگاه های سنگ مغناطیس (دستگاه های سنگ تخت)

“دستگاه سنگ تخت” با نوعی میز که به صورت رفت و برگشتی حرکت می کند، پرکاربردترین و معروف ترین مدل از بین انواع ماشین های سنگ تخت می باشد. به طور معمول از این نوع ماشین سنگ تخت در کارگاه های قالب سازی، برای ساخت قالب و ابزار استفاده می کنند.

ابعاد این  نوع ماشین های سنگ تخت بسیار متنوع و مختلف می باشند.  این چهارچوب باز ابعاد ماشین های سنگ تخت به آن ها امکان می دهد تا برای سنگ زنی کردن قطعات مختلف و متنوعی در انواع سایز مناسب باشند؛ از قطعات تخت بسیار کوچک گرفته تا بدنه ی سنگی ماشین های تراش و حتی قطعات بزرگ تر از آن ها.

دستگاه سنگ مغناظیسروند کار دستگاه های سنگ مغناطیس چگونه است؟

روند استفاده از این نوع ماشین های سنگ تخت به این شکل است که قطعه ی مورد نظر ما بر روی میز ماشین نصب می شود و سپس میز  دستگاه با حرکت های رفت و برگشتی خود، این قطعه را از زیر یک سنگ سنباده ی استوانه ای ساده که دستگاه تعبیه شده است عبور می دهد.

در انجام روند براده برداری، سنگ سنباده باید به نحوی ( به صورت دستی و در غیر این صورت به صورت اتوماتیک) آرام آرام جا به جا شده و به طرف پایین برود و یا به اصطلاح بار داده شود. این کار برای این است که  سنگ مد نظر ما بتواند با عمق براده برداری مناسب و درستی، از کل سطح قطعه ی مورد نظر ما براده برداری بکند.

در برخی  ماشین های سنگ زنی ساده ممکن است تمام حرکات اعم از حرکات سنگ سنباده و میز کار به طور کامل به صورت دستی انجام شود. اما به طور معمول در ماشین های سنگ تخت پیشرفته ای که امروزه در کارگاه ها می بینیم ؛ تمام حرکات رفت و برگشتی و طولی و عرضی میز به نحوی هیدرولیکی و تمام اتوماتیک انجام می شود.

چرا به دستگاه های سنگ تخت با میز های رفت و برگشتی، ماشین سنگ مغناطیس می گویند؟

به طور معمول در تمام  دستگاه ها و ماشین های سنگ تخت که دارای میزهای رفت و برگشتی می باشند، یک میز مغناطیسی وجود دارد که وظیفه ی آن نگه داشتن قطعه ی مورد نظر ما می باشد. به همین جهت، در اغلب موارد به ماشین های تختی که دارای این نوع میزهای سنگ مغناطیس می باشند، دستگاه سنگ مغناطیس نیز گفته می شود.

مزایای استفاده از دستگاه سنگ مغناطیس

الف. کار سنگ زنی با استفاده از این دستگاه به صورت اتوماتیک و با حداقل خطر انجام می شود.

ب. به دو طرف قطعه ی مد نظر فشاری وارد نشده و در نتیجه می توان قطعات بلندتر و حتی شکننده تر را هم سنگ زنی کرد.

ج. قطعه ی مورد نظر ما صاف نگه داشته می شود و در نتیجه می توان بار بیشتری در روند سنگ زنی به دستگاه وارد کرد.

د. قطعه در موقع سنگ زنی حالتی نسبتا شناور دارد و این باعث می شود که بتوانیم با حداقل برادره برداری فرآیند سنگ زنی را به خوبی انجام دهیم.

ه. همان طور که گفته شده روند سنگ زنی در این دستگاه ها با حداقل براده برداری انجام می شود.  در نتیجه، عمر مفیده سنگ سمباده ی ما نیز بالاتر خواهد رفت که این به نوعی در هزینه ها نیز صرفه جویی می کند.

و. سرعت سنگ زنی در این دستگاه ها به سرعت بالا بوده و انواع قطعات در حجم ها و اندازه های مختلف و متفاوتی را می توان با استفاده از آن ها سنگ زنی کرد.

ز. هزینه ی نگهداری از دستگاه سنگ مغناطیس در دراز مدت بسیار پایین است زیرا سطوح اصطکاک به  نسبت کم تر بوده و عمر سنگ سمباده آن بالاست و از طرفی، سیستم روغن کاری اتوماتیک دستگاه را در صورت لزوم روغن کاری می کند.

سنگ طبیعی بهتر است یا سنگ مصنوعی؟ سوالی تاریخی

با در دسترس بودن گسترده سنگهای مصنوعی با اندازه ذرات با کیفیت بالا و سازگار، استفاده از سنگ طبیعی برای تراشکاری کاهش یافته است.  سنگهای مصنوعی مدرن معمولاً از کیفیت طبیعی برابر با سنگهای طبیعی برخوردارند، و اغلب به دلیل قوام اندازه ذرات و کنترل خصوصیات سنگها، در عملکرد تراشکاری برتر هستند.

سنگهای طبیعی غالباً به دلیل زیبایی طبیعی و کمیاب بودن  و داشتن ارزش افزوده به عنوان کالاهای لوکس جمع آوری می شوند. علاوه بر این، سنگ های طبیعی کمیاب وجود دارد که حاوی ذرات ساینده در اندازه دانه ریزتر از ذرات موجود در سنگهای مصنوعی باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

      09124516119