عملکرد ورقگیر :

یکی از مهمترین عوامل در تولید قطعه ای با کیفیت بالا ، آببندی مناسب تیغه با ورقگیر می باشد ، در صورتیکه این آببندی به خوبی صورت نپذیرد قطعه معیوب می گردد. همچنین هر ورقگیر باید نیرویی متناسب با سطح قطعه اعمال کند که نیروی ورقگیر بسته به شرایط می تواند ازجانب فنر ، لاستیک و یا ایرپین باشد.

معمولا” ورقگیر در کفشک بالا و بیرون انداز در کفشک پایین نصب می گردد.

برای نصب و نگهداری ورقگیر در کفشک بالا از پیچ بازیگر و یا ساید پین و یا هر دو استفاده می شود.

نحوه عیب یابی و رفع عیب :

همانگونه که در قسمت قبل نیز توضیح داده شد در صورتیکه آببندی ورقگیر مناسب نباشد سبب ایجاد عیوبی بر روی قطعه می گردد که مهمترین آنها عبارتند از :

1-برگرداندن لبه قطعه : در صورتیکه فاصله مابین ورقگیر و تیغه بیش از حد استاندارد باشد سبب برگرداندن لبه قطعه می گردد که باید مجددا” فاصله تنظیم گردد.

2-عدم اعمال نیروی مناسب :در صورتیکه نیروی ورقگیر کم یا زیاد شود باعث ایجاد قطعه ای معیوب می گردد .

C9 نگهدارنده قطعه:
C10
ساید پین :

تعریف: در صورتیکه وزن ورقگیر زیاد باشد برای نگه داشتن آن در کفشک بالا از ابزاری به نام ساید پین استفاده می گردد که در اطراف ورقگیر نصب می گردد. در بعضی مواقع نیز می توان برای آببندی و ماشینکاری  ورقگیر با تیغه استفاده نمود .

ورقگیر

شکل 6- ساید پین

عملکرد:

در اطراف ورقگیر شیارهایی همانند شکل ایجاد می گردند که ساید پین بر داخل این شیارها قرار می گیرد.

از شیار اول به عنوان گاید و تنظیم میزان کورس ورقگیر و از شیار دوم همانگونه که ذکر گردید برای آببندی و ماشینکاری ورقگیر استفاده می گردد.( که اصطلاحا” سوراخ قفل کن وقگیر گفته می شود.)

ورقگیر

شکل -شیارهایی که در اطراف ورقگیر نصب می گردد
شکل 7- شیارهایی که در اطراف ورقگیر و کفشک بالا تعبیه می گردند .

نحوه عیب یابی و رفع عیب :

مهمترین عیوبی که ممکن است روی دهند عبارتند از :

خمیدگی : که بر اثر نیروی زیادی که بر روی ورق اعمال می شود سبب خمیدگی آن می شود که باید تعویض گردد.

انتقال قطعه
آیتم های بخش
D  چک شیت

ورقگیرمقدمه :

معمولا” پس از انجام عمل کشش بر روی ورق ، آن را بر روی قالبهای مربوط به برش قرار می دهند که قطعه را به ابعاد نهایی خود نزدیک کنند.

در این نوع قالبها یکسری تیغه های برش در کفشکهای بالا و پایین قرار گرفته اند که وظیفه برش ورق را دارا می باشند، که در این بخش به طور کامل توضیح داده می شوند.

تیغه های برش

شکل 1-تیغه های برش

D2,4تیغه های برش :

تعریف:

همانگونه که گفته شد عبارتند از یکسری تیغه هایی که جهت برش ورق در کفشکهای بالا و پایین قالب تعبیه می گردند ، نکته مهمی که باید رعایت شود آببندی  و یا به عبارت دیگر تنظیم دقیق کلرنس بین تیغه های بالا و پایین می باشد در صورتیکه این کلرنس به خوبی رعایت نشود  قطعه پریده شده شامل پلیسه خواهد بود که نحوه آببندی تیغه های مذکور در این جزوه به طور کامل توضیح داده خواهد شد.

عملکرد:

پس از پایین آمدن پرس و کفشک بالا ، ورقگیر بوسیله نیروهای اعمال شده از جانب فنر و یا لاستیک قطعه را در محل خود با نیروی زیاد نگه داشته و پس از جمع شدن فنر و یا لاستیک تیغه های بالایی به سطح ورق رسیده و با جمع شدن بیشتر آن سبب برش قطعه  مورد نظر می شود .

نیروی برش ورق ار رابطه زیر محاسبه می گردد:

F=σ * A

A: سطح برش ( ضخامت × طول برش )

σ : استحکام کششی ورق

منبع

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

      09124516119