فهرست مقاله
2- خارج از تلرا نس بودن لقي بين سطوح سايش ( سطح سايش و صفحه سايش )
يكي از مهمترين مواردي ، كه بايد قبل از توليد هر قالب بازرسي گردد وجود لقي مناسب بين سطوح سايش و صفحات سايشي مي باشد كه اين كار توسط ابزار فيلر و يا با استفاده ازرنگ آببندي صورت مي گيرد كه به اين كار اصطلاحا” فيلر گيري گفته مي شود .
در صورتيكه مقدار لقي (0.05-0.1mm)ازحد مجاز بيشتر باشد مي توان با قرار دادن صفحات فولادي در پشت صفحات سايشي و پين كردن آن به قالب مقدار لقي را به مقدا رمجاز رساند.
در صورتيكه مقدار لقي از مقدار مجاز كمتر باشد مي توان از طريق سنگ زدن صفحه سايشي لقي را به حد مجاز رساند.
3-عدم توازي سطوح سايشي
اين مورد بيشتر در زمان ساخت قالب اتفاق مي افتد كه به دليل عدم دقت در هنگام ماشينكاري مي باشند . جهت برطرف نمودن آن ابتدا از صحت سطح سايش اطمينان حاصل كرده و سپس صفحه سايشي را بدون پيچ بر روي سطح اتكاء قرار مي دهند و بوسيله رنگ آببندي وحركت كفشكهاي بالا و پايين و سنگ زدن سطح اتكاء ، ايراد برطرف مي گردد.
در مورد قالب هاي تعميري نيز ممكن است به دليل داخل شدن جسم خارجي در پشت صفحه سايشي به هنگام بازوبسته كردن قالب اتفاق افتد كه تعميركار مي بايست داراي مهارت و دقت لازم در اين مورد باشد .
3-عدم توازي سطوح سايشي
در صورتيكه به هر دليل نياز به تنظيم لقي بين سطوح سايشي باشد اين عمل مي بايست در زير پرس آببندي صورت پذيرد. به اين ترتيب كه پس از انجام هرگونه اصلاحات مناسب و فلير گيري ، قالب را در زير پرس بسته و يكي از سطوح يا صفحه سايشي را به رنگ آببندي آغشته نموده و اسلايدرا پايين مي آوريم .پس از چند لحظه اسلايد بالارفته و سطح مقابل را بررسي مي نماييم .در صورت پخش رنگ به صورت يكنواخت ، تنظيمات به صورت صحيح انجام گرفت.
3-عدم توازي سطوح سايشي
توازي سطوح سايش از جمله موارد بسيار مهم است كه عموما” عدم رعايت آن باعث بروز مشكلاتي مي گردد.
نكات مهم:
نكاتي كه در هنگام بازرسي دوره اي صفحات سايشي قالب ها بايد رعايت كرد عبارتند از:
1-در هنگام توليد قطعه ، نوار سياه و خاكستري رنگ ناشي از روانكارهاي جامد گرافيتي سطح صفحات سايشي خواهد پوشاند كه نياز به تميز كردن آنها نمي باشد.
2-همواره سطوح سايشي را از هر گونه مواد خارجي نظير پليسه و گرد و غبار در زمان باز و بسته كردن قالب دور نگهداريد .
3-با استفاده از مقداري روغن بر روي صفحات سايشي از ايجاد خراش بر روي سطوح و صفحات سايشي در هنگام آببندي جلوگيري نماييد.
نكات مهم:
4-در صورتيكه قالب به هر دليل از چرخه سرويس خارج شده باشد امكان بروز گرد و غبار د رسطوح سايشي وجود خواهد داشت .لذا لازم است پيش از توليد مجددكليه سطوح كاملا” تميز و روانكاري (گريس يا روغن ) گردند.
5-درصورت نياز به ماشينكاري سطح صفحات سايشي لازم است و دقت شود كه سطح آسيب نبيند و پس از ماشينكاري حتما” گوشه ها را پخ زده و سطح را از هر گونه براده تميز نماييد.
6-لقي صفحات سايشي مورد بررسي دقيق قرار گيرد .
نكات مهم:
7-در صورت استفاده از رنگ آببندي در صفحات سايشي خودروانكار حتما” پس از اتمام كار بلافاصله رنگ آببندي پاك شود تا از جذب مواد خارجي جلوگيري گردد.
8-باز و بسته كردن ورقگير قالب با دقت انجام گيرد تا ازلب پريدگي صفحات جلوگيري شود.
9-در هنگام تعمير قالب وبراده برداري تيغه ها ، براده هاي ريز به صفحات سايشي مي چسبند لذا بايد توجه داشت كه بعد از هر براده برداري و تعمير قالب اين صفحات به دقت تميز گردند.
جدول عيب يابي و رفع عيب سطوح و صفحات سايشي
بوش و ميله راهنما
آيتم هاي بخش A3 و A4