بصورت کلی پرس های ضربهای دستگاه هایی می باشند، که بطور خاص از این دستگاه ها برای شکل دهی ورق های فلزی استفاده می شود. طراحی آن ها به شکلی است که می توانید میزان نیرو، سرعت و دقت مورد نیازتان برای ساخت قطعه مورد نظر را تنظیم نمایید. ناگفته نماند که این دستگاه یکی از کاربردی ترین دستگاه های صنعتی محسوب می شود.
در هر صنعتی، نیاز به دستگاه ها و ماشین آلاتی می باشد که معمولا از طریق آن ها محصولات و کالا طی فرایندی تولید می شوند. بد نیست بدانید که به دستگاه ها و ماشین آلات مخصوصی برای تولید برخی از کالا ها مثل: قابلمه و ظروف و یا قطعات فلزی نیاز است؛ که بتوانند به ورق های آلومینیومی یا فلزی حالت دهند تا برای تولید قطعه مورد نظر بتوان از آن ها را استفاده نمود.
این مقاله در ادامه بخش اول آن می باشد (:
فهرست مقاله
نحوه کار دستگاه پرس
نحوه کار دستگاه پرس های ضربهای
پرس ضربه ای از یک چکش فلزی که bolster plate نام دارد و با حرکتی عمودی که فلز بالایی را با فشار بر روی فلز پایینی می کوبد، تشکیل شده است که این عملیات در واقع برای شکل دهی فلزات انجام میگیرد. قسمت بالایی دستگاه که بر روی قسمت پایینی کوبیده می شود به بالارونده پرس ضربه ای متصل است و قالب یا همان فلز پایینی به صفحه ثابت پایینی متصل شده و به دو شکل هیدرولیکی و دینامیکی، تامین انرژی در این دستگاه ها انجام می گیرد.
نحوه کار پرس های ضربهای مکانیکی
در این نوع پرس انرژی ذخیره شده در چرخ طیار، توسط کلاچ به میل لنگ انتقال داده خواهد شد. در موقعیتی که کلاچ آزاد باشد، سیستم ترمز گیری در پرس ضربه ای باعث توقف پیستون یا سینه پرس می شود. می توان کورس این نوع پرس ضربه ای را تنظیم نمایید و برای انجام این کار؛ دهانه پرس ضربه ای که همان فاصله بین سینه پرس ضربه ای است را می بایست تغییر دهید.
می توان پرس ضربه ای مکانیکی را می توان بر اساس تعداد پیستون های موجود به پرس ضربه ای تککاره، دوکاره و سه کاره تقسیم نمود.
در پرس های ضربهای دوکاره؛ هر پیستون ها با یکدیگر بالا و پائین می شوند و در مدل سه کاره دو پیستون در پایین قرار گرفته اند و یک پیستون در بالا که در خلاف حرکت یکدیگر بالا و پایین می شوند و معمولا این مدل در پرسکاری های که نیاز به دقت بیشتری دارند، استفاده می شوند.
سرعت در پرس های ضربهای چگونه است؟
پرس های ضربهای دارای سرعت زیاد و بار کم هستند، بار 15 یا 30 تن و سرعت 1800 کورس در دقیقه.
بطور معمول در زمان کار قالب های برش، سرعت بین 40 تا 800 کورس در دقیقه می باشد و به این دلیل که در فرایند های کشش و شکل دادن، می بایست سرعت قالب تا حدی کم بوده که زمان کافی برای سیلان فلزات ایجاد شود؛ سرعت پرس ضربه ای با توجه به ابعاد و سختی عمل مورد نظر می تواند بین 5 تا 100 کورس در دقیقه می باشد.