نکات مهمی که در هنگامPM قالبها در ارتباط با میله راهنما و بوش ها باید رعایت کرد عبارتند از:
1-تمیز کردن دقیق میله راهنما و بوش ها در هنگام جفت کردن کفشکها
2-بررسی دقیق عدم وجود ایرادات ذکر شده.
3-نصب توری محافظ برای میله راهنماها جهت جلوگیری از ورود ضایعات
4-بررسی میزان لقی بین میله راهنما و بوش
5-گریسکاری میله راهنما (در صورت نیاز)
6-آچار کشی نگهدارنده های بوش
7-کنترل عدم لقی راهنما در محل خود
8-کنترل پیچ نگهدارنده راهنما در کفشک
9-کنترل ارتفاع میله راهنما
جدول عیب یابی و رفع عیب میله راهنما و بوش
استپ ها و قرارها
آیتم های بخش B چک شیت
مقدمه :
یکی از نکات مهمی که در هنگام طراحی قالب باید در نظر گرفت قرار گرفتن قطعه در موقعیت مناسب خود می باشد .از آنجاییکه دقت در بعضی قالبها در حدود صدم میلیمتر می باشد لذا در صورت عدم قرار گرفتن در موقعیت مناسب خود سبب معیوب شدن قطعه می گردد.
B1 راهنمای ورق:
تعریف :گاهی اوقات به دلیل بزرگ بودن بیش از اندازه ورق از کانالهایی جهت هدایت ورق و قرار گرفتن در موقعیت مناسب خود استفاده می گردد.که بیشتر در قالبهای کشش و نواری استفاده می گردد.

شکل 1-راهنمای قطعه
انواع :
راهنماهای قطعه به دو دسته تقسیم می شوند که عباتند از :
1-کانالی (ریلی) : که بیشتر در قالبهای نواری مورد استفاده قرار می گیرند ورق را در مسیر مناسب هدایت می کنند و بوسیله پیچ و پین به قالب نصب می گردند و باید دارای سختی بالایی باشند.
2-میله ای : که بیشتر در قالبهای کشش مورد استفاده قرار می گیرند. و بوسیله پیچ و پین به قالب نصب شده اند. دقت این نوع راهنماها از نوع قبلی کمتر می باشد و تعداد آنها بسته به اندازه و شکل قطعه می باشد.
عملکرد :
این راهنماها در دوطرف و در ابتدا قالب نصب می گردند که ورق را از داخل این راهنماها عبور کرده و ورق در محل مناسب خود قرار می گیرد.
B2 استپ قطعه :
تعریف : جهت تعیین موقعیت ورق و قطعه بر روی قالب از این قطعات استفاده می گردد که دقت آنها در حد دهم میلیمتر می باشد . معمولا” در انتهای قالب نصب می گردند تنظیم استپ بسیار حایز اهمیت می باشد زیرا در صورت تنظیم نبودن استپ قطعه حاصله دارای ایراد خواهد بود .

شکل2-استپ قطعه
انواع :
استپ ها از نظر کاربرد در جاهای مختلف و بر حسب نوع عملکرد دارای اشکال و ابعاد گوناگونی می باشند که مهمترین انها عبارتند از :
1-استپ های متحرک : که در قطعات بزرگ مورد استفاده قرار می گیرند و بعد از هر تولید از قالب جدا می شوند و سبب می شود که قطعه به صورت صحیح و در محل مناسب خود قرار گیرد.
2- استپ های ثابت : که بسته به شکل و حجم قطعه در محل مناسبی از قالب قرار می گیرد که معمولا” در قالبهای کشش در اطراف و انتهای آن می باشند.که می توانند پیچی ، پینی و یا فنری باشند.
گاهی اوقات شکل قطعه خود نوعی استپ می باشد که دیگر نیازی به استپ نمی باشد ( برای مثال قالبهای تریم قطعات رویه )
B3 قرار قطعه :
تعریف : همانند استپ عمل میکند با این تفاوت که دارای دقت بیشتری بوده (در حدود صدم میلیمتر ) و اکثرا” از پین های استوانه ای شکل می باشند .
عملکرد :
در داخل قطعه سوراخی ایجاد می کنند که در قالب عمل بعدی این سوراخ در داخل پین قرار گرفته و سبب می شود که قطعه در موقعیت مناسب خود قرار بگیرد. این پین ها معمولا” به صورت مخروطی پخ زده می شوند که قطعه به راحتی در موقعیت خود قرار گیرد.
قسمت استوانه ای پین قرار که بیرون از راهنمای خود قرار می گیرد باید طولی در حدود 0.7-0.8t ورق باشد که البته این طول نباید کمتر از 0.5mm باشد.

شکل 3 قرار قطعه
نحوه عیب یابی و رفع عیب :
اکثر ایرادات روی داده برای سه آیتم فوق مشابه می باشند که مهمترین آنها عبارتند از :
1-شکستگی : که در صورت زیاد بودن آن باید تعویض شوند .
2-خمیدگی :که بر اثر ضربات زیاد سبب خمیدگی آن می شود.
3-شل بودن :که قرار ها باید درمحل خود محکم باشند.
4-خش دار بودن : سطح تمامی قرار ها و استپ ها باید صاف و صیقلی باشند تا از سبب ایجاد خش بر روی قطعه نگردند.
5-سختی و جنس استپها بسته به نوع و شکل قطعه بوده که دارای سختی نسبتا” زیادی می باشند و محل تعبیه آنها در اطراف قالب می باشد.
هدایت و گیرش قطعه
آیتم های بخش C چک شیت