عدم وجود لقی مناسب بین بوش و راهنما:

کلرنس مجاز بین بوش وراهنما 0.03-0.05 میلیمتر میباشد .یکی دیگر از عیوب بوش و راهنما ها افزایش این اندازه(کلرنس مجاز) می باشد که نتیجه آن ایجاد پلیسه بر روی قطعه و یا صدمه زدن به  اجزای دیگر قالب با یکدیگر می باشد .

از دلایل ایجاد این عیب می توان  کم بودن سختی و خارج از مرکز بودن آن را ذکر کرد .

توجه : برای هدایت بهتر راهنما و بوش به داخل یکدیگر معمولا” بین 0.01-0.02 میلیمتر بوش را شیب دار می سازند تا  هدایت به مرور انجام گیرد .بنابراین اندازه گیری بوش را باید در انتهای آن انجام داد.

برای تشخیص این امر باید از ابزار اندازه گیری استفاده کرد بدین ترتیب که بوسیله میکرومتر قطر خارجی میله راهنما را اندازه گرفته و با استفاده از داخل سنج نیز قطر داخلی بوش را اندازه می گیرند سپس با کم کردن اندازه های گرفته شده کلرنس موجود بین بوش و راهنما بدست می آید.

البته گاهی اوقات نیز از رنگ آببندی نیز استفاده می کنند

برای رفع چنین عیبی به ترتیب ذیل عمل می کنند که :

 

ابتدا بوش و راهنما را از محل خود خارج می کنند در صورت سالم بودن راهنما از نظر ظاهری ، آن را به اندازه مناسب سنگ می زنند و متناسب با قطر راهنما ، بوشی از جنس فسفر برنز یا فولاد می سازند سپس میل راهنما را در جای خود قرار می دهند و بوش را نیز در جای خود قرار داده کفشکهای بالا و پایین را جفت کرده سپس به دور بوش چسب مخصوص آرالدایت می ریزند (به همین منظور در جدار خارجی بوش شیارهایی جهت نفوذ آرالدایت ماشینکاری تعبیه می گردد.) که چسب ترموست می باشد و بر اثر حرارت محکم می شود.

 

امروزه از دستگاهی بنام BOX ICE  جهت جایگزاری بوش و راهنما در محل خود استفاده می گردد .بدین ترتیب که بوشها و راهنما ها را در این دستگاه قرار داده سپس با استفاده از گازهای مخصوص آنها را خنک می کنند .همانطوریکه می دانید بر اثر خنک شدن ، فلزات منقبض می گردند.و ابعاد آنها کوچک می گردد سپس بوشها و راهنماها را در محل خود قرار داده و بر اثر تماس با هوا به ابعاد اولیه خود بازگشته ، و در محل خود محکم می شوند.

3-تابیدگی:

یکی دیگر از عیوبی که به کرات دیده می شود کج بودن ومنحرف بودن میله های راهنماست که بر اثرداخل شدن ضایعات و یا وارد آمدن نیروهای ناگهانی ایجاد می گردد .

برای تشخیص این عیب از گونیا استفاده می کنند .

برای رفع این عیب در صورت کم بودن تابیدگی ا زسنگ استفاده می گردد و در صورت زیاد بودن میل راهنما باید به کل تعویض گردد .

4-محکم نبودن در محل قرار:

گاهی اوقات میل راهنماها در محل خود لق می زنند که به مرور زمان و بر اثر ضربه خوردن ایجاد می گردند .

برای تشخیص این عیب باید میله راهنما را با دست تکان داد و از محکم بودن آن اطمینان حاصل کرد .

بوش


شکل3- لقی در محل قرار خود
برای رفع عیب می بایست محل قرار ماشینگاری گردیده و سپس راهنما متناسب با آن تراشیده شود

5-بریدگی پیچ نگهدارنده راهنما:

بعضی از راهنماها هستند که در قسمت داخل کفشک می باشد شیاری وجود دارد که بوسیله پیچ از کنار کفشک در جای خود محکم می گردند .در بعضی موارد پیچ بریده و یا شل می گردد که می بایست در هر دوره PM بازرسی گردد.

 A4بوش:

تعریف: وسیله ای است به شکل استوانه توخالی  که معمولا” در کفشک پایین قالبها بسته می شود که میله راهنماها در داخل آن حرکت و بدین ترتیب هدایت کفشک بالا در پایین صورت می گیرد.بوش ها درابعاد و شکلهای مختلفی ساخته می شوند که در قسمتهای بعدی راجع به آنها توضیح داده خواهد شد .

منبع

بوش

شکل4- بوش

رانمامیله راهنما و بوش

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

      09124516119