این بخش از چک شیت در ارتباط با ورقگیر و اجزای مربوط به آن می باشد . قسمت C1 و C2 چک شیت قبلا” در بخش A توضیح داده شده اند و دیگر قسمت های این بخش به طور مفصل توضیح داده خواهند شد. وسایل انعطاف پذیر ( فنر های گازی و… ) در زیر توضیح داده شده است:

C3 وسایل انعطاف پذیر

تعریف : عبارتند از وسایلی که در اثر فشار متراکم و سپس به حالت اولیه باز می گردند و بسته به نوع آنها دارای کاربرد های زیادی از جمله در زیر ورقگیر ، روی سنبه های برش ، پشت شیورهای قالب  و در زیر بیرون انداز های مکانیکی قرار می گیرند.

انواع:

انواع و سایل انعطاف پذیر عبارتند از :

1-فنرها : به طور کلی فنرها دارای کورس بیشتری نسبت به لاستیک ها هستند و در مواقعی که نیروی کم و کورس زیادی نیاز باشد از فنرها استفاده می شوند .که دارای انواع گوناگونی می باشد که مهمترین آنها عبارتند از :

1-1-فنرهای فشاری 🙁 لول) که در اشکال ، اندازه و رنگها گوناگونی ساخته می شوند که بسته به نیرو و کورس مورد نیاز انتخاب می گردند . هر رنگ مشخص کننده ضریب ثابت فنر می باشد . برای محاسبه کورس یا نیروی فنر می توان از فرمول زیر استفاده نمود:

F=K.ΔL

F = نیرو

K = ضریب ثابت فنر

ΔL=تغییرات طول فنر

فنر های گازی

فنر های فشاری

2-1-فنر های گازی :

نسل جدیدتری نسبت به فنرهای فشاری می باشند که از نیروی تراکم گاز ازت استفاده می گردد و مزایای آن عبارت است از :

عمر طولانی تر ، قابلیت تعمیر و شارژ مجدد، دستیابی به نیرو های گوناگون ، نیاز به تعداد کمتر.

فنر های گازیشکل2-فنر های گازی

2- لاستیکها :

همانگونه که در قسمت قبل نیز توضیح داده شد لاستیکها نیروی بیشتر وکورس کمتری را نسبت به فنرها بر روی ورق اعمال می کنند . لاستیکها نیز درسایزها و رنگهای گوناگونی ساخته می شوند. انواع لاستیکها عبارتند از :

1-2-لاستیکهای گرد:
2-2-لاستیکهای فرم دار:

عملکرد : عملکرد انواع وسایل انعطاف پذیر یکسان بوده بدین ترتیب که نیروی مورد نیاز را اعمال می کند .

که این نیرو توسط طراح قالب محاسبه می گردد و بر اساس آن نوع وتعداد وسایل انعطاف پذیر انتخاب می گردد.

نحوه عیب یابی و رفع عیب :

مهمترین عیوبی که ممکن است برای وسایل انعطاف پذیر رخ دهد عبارتند از :

1-ترکیدگی و شکستن : که معمولا” در صورتی که نیرو به طور صحیح محاسبه نشود سبب روی دادن چنین ایرادی می گردند که باید تعویض گردند.

2-خستگی :(FATIGUE) هر کدام از ابزاری که تحت یک نیروی سیکلی قرار می گیرند دارای عدد خستگی می باشند که پس از آن کارایی خود را از دست می دهند لذا باید پس از هر تولید این ابزار بررسی گردند .

C4 سطح تماس ورقگیر :

تعریف : عبارت است از سطح تماس ورقگیر با قطعه ، که کاملا” می بایست مشابه فرم قطعه بوده و با قطعه آببندی گردد و اصولا” در کفشک بالا بوسیله ساید پین و یا پیچ بازیگر نصب می گردد.

عیب یابی و نحوه رفع عیب :

در صورتیکه آببندی سطح تماس ورقگیر به مرور زمان از بین برود سبب ایجاد داغی و دفرمگی بر روی قالب و قطعه می گردد . که باید مجددا” آببندی صورت پذیرد.

C5 محورهای بازگرداننده

(منظور همان ایرپین ها می باشند )

C6 ضربه گیر محور:
C7
صفحه بازرسی:
C8
ورقگیر :

 

تعریف : جزیی از قالب می باشد که عمل گرفتن قطعه و اعمال نیرو بر روی ورق و یا قطعه را دارا می باشد. که بسته به شرایط دارای اشکال گوناگون و همچنین مکانیزم های مختلف ( استفاده از نیروی فنر، لاستیک ویا ایرپین)برای اعمال نیرو بر روی ورق می باشد.

فنر های گازی

فنر های فشاریوسایل انعطاف پذیر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

      09124516119