خراشيدگي و لب پريدگي سطوح سايشي

خراشيدگي و لب پريدگي صفحات سايشي :

از آنجايي كه صافي سطح سطوح سایشی سه مثلث تعريف مي شود لذا بروز كوچكترين خراشي بر روي آنها باعث از بين رفتن اين دقت شده و در صورت افزايش خراش اين صفحات ميبايست اصلاح گردند. علت بروز اين خشها عموما” عباتند از:

داخل شدن پليسه هاي كوچك ، آلوده بودن محيط توليد و همچنين جدا نمودن كفشكها در محوطه نت قالب وچسبيدن پليسه و ضايعات به سطوح سايش به هنگام بادگيري ناصحيح  قالب كه باعث خواهد شد تا به هنگام توليد اين ضايعات بسيار ريز در اثر حركت تناوبي گايدها برروي سطوح و صفحات سايش ايجاد خراش نمايند .

2-خراشيدگي و لب پريدگي صفحات سايشي :

سطوح سایشی2-خراشيدگي و لب پريدگي صفحات سايشي :

براي اطمينان از صافي سطح و عدم وجود خراش در صفحه سايشي مي توان از ناخن دست استفاده كرد و در صورت قابل لمس بودن بايد برطرف گردد . براي اصلاح و تعمير سطوح سایشی موارد ذيل را مي بايست انجام داد:

ابتدابايد صفحه را باز نمود و سطح مورد نظر را بوسيله سنگ مغناطيس به مقدار لازم برداشت. پس از اتمام صفحه  را نصب نموده و جهت تنظيم لقي در پشت صفحه از شيم مناسب ( شيم گذاري _ فقط يك شيم به دليل حركت آن در پشت صفحه سايشي ) استفاده نمود.

3-بريدگي پيچ هاي اتصال :

بریدگی پیچ های اتصال

شكل- بريدگي پيچ هاي اتصال

به دليل كاهش لقي بين سطوح سايش  و نيز داخل شدن ضايعات بين سطوح و همچنين شل بودن پيچهاي اتصال در برخي موارد باعث افزايش نيروي سايش و در نتيجه بريدن پيچهاي اتصال مي گردد.

3-بريدگي پيچ هاي اتصال

A2 : شناسايي ، تحليل و اصلاح عيوب سطوح سایشی

همانگونه كه ذكر شد در قالبها سطوحي وجود دارد كه بر روي يكديگر حركت كرده و در نتيجه نيروهاي وارده به اين سطوح و اصطكاك حاصل باعث سايش آنها مي گردد . از جمله مشكلاتي كه مي تواند برا ي اين سطوح ايجاد گردند عبارتند از :

1-خراشيدگي و لب پريدگي سطوح سایشی:

همانگونه كه در قسمت A1 ذكر شد صافي سطح سطوح سايش بسيار بالا مي با شد لذا هر گونه خراشيدگي ايجاد شده باعث اخلال در كار اين سطوح مي گردد. كه اين خراشها عموما” بر اثر داخل شدن پليسه هاي كوچك ، آلوده بودن محيط توليد و چسبيدن ضايعات به اين سطوح ايجاد مي گردند.

براي اصلاح و تعمير سطوح سايشي موارد ذيل را مي بايست انجام داد:

1-خراشيدگي و لب پريدگي سطوح سایشی :

در مورد سطوح سايش كه عموما” از چدن مي باشند در صورت ايجاد خشهاي سطحي مي توان با استفاده از سنباده نرم و سنگ نفت آن را به حداقل رساند ولي در صورت بروز خشهاي عميق تر ، مي بايست توسط عمليات ماشينكاري يك لايه از سطح برداشته شود و به ميزان لازم ماشينكاري گشته و در پشت صفحه سايشي از شيم مناسب استفاده نمود انجام اين عمل نياز به صرف زمان زياد مي باشد.

در صورتيكه هر دو سطح سايشي از نوع صفحات سايشي باشند در اين صورت اصلاح و تعمير و تنظيم آنها در كوتاه ترين زمان ممكن امكان پذير خواهد بود .

1-خراشيدگي و لب پريدگي سطوح سايشي :

در هر دو مورد مي بايست پس از اتمام كار كفشكها را جفت نموده و با استفاده از فيلر لقي سطوح مورد كنترل و بازرسي قرار گيرد .

لازم به ذكر است در صورتيكه ضخامت شيم بيشتر از 5 ميليمتر باشد بايستي صفحه تعويض گردد. همچنين پس از سنگ زني صفحات حتما” ميبايست نسبت به قرار گرفتن پيچ آلن دقت نمود و در صورت بيرون ماندن سطح گل پيچ از صفحه ، آن را كوتاه و يا از پيچهاي سر خزينه استفاده نمود.

1-خراشيدگي و لب پريدگي سطوح سايشي :

منبعسطوح سایشی

صفحات سایشی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

      09124516119