خراشيدگي و لب پريدگي سطوح سايشي

خراشیدگی و لب پریدگی صفحات سایشی :

از آنجایی که صافی سطح سطوح سایشی سه مثلث تعریف می شود لذا بروز کوچکترین خراشی بر روی آنها باعث از بین رفتن این دقت شده و در صورت افزایش خراش این صفحات میبایست اصلاح گردند. علت بروز این خشها عموما” عباتند از:

داخل شدن پلیسه های کوچک ، آلوده بودن محیط تولید و همچنین جدا نمودن کفشکها در محوطه نت قالب وچسبیدن پلیسه و ضایعات به سطوح سایش به هنگام بادگیری ناصحیح  قالب که باعث خواهد شد تا به هنگام تولید این ضایعات بسیار ریز در اثر حرکت تناوبی گایدها برروی سطوح و صفحات سایش ایجاد خراش نمایند .

2-خراشیدگی و لب پریدگی صفحات سایشی :

سطوح سایشی2-خراشیدگی و لب پریدگی صفحات سایشی :

برای اطمینان از صافی سطح و عدم وجود خراش در صفحه سایشی می توان از ناخن دست استفاده کرد و در صورت قابل لمس بودن باید برطرف گردد . برای اصلاح و تعمیر سطوح سایشی موارد ذیل را می بایست انجام داد:

ابتداباید صفحه را باز نمود و سطح مورد نظر را بوسیله سنگ مغناطیس به مقدار لازم برداشت. پس از اتمام صفحه  را نصب نموده و جهت تنظیم لقی در پشت صفحه از شیم مناسب ( شیم گذاری _ فقط یک شیم به دلیل حرکت آن در پشت صفحه سایشی ) استفاده نمود.

3-بریدگی پیچ های اتصال :

بریدگی پیچ های اتصال

شکل- بریدگی پیچ های اتصال

به دلیل کاهش لقی بین سطوح سایش  و نیز داخل شدن ضایعات بین سطوح و همچنین شل بودن پیچهای اتصال در برخی موارد باعث افزایش نیروی سایش و در نتیجه بریدن پیچهای اتصال می گردد.

3-بریدگی پیچ های اتصال

A2 : شناسایی ، تحلیل و اصلاح عیوب سطوح سایشی

همانگونه که ذکر شد در قالبها سطوحی وجود دارد که بر روی یکدیگر حرکت کرده و در نتیجه نیروهای وارده به این سطوح و اصطکاک حاصل باعث سایش آنها می گردد . از جمله مشکلاتی که می تواند برا ی این سطوح ایجاد گردند عبارتند از :

1-خراشیدگی و لب پریدگی سطوح سایشی:

همانگونه که در قسمت A1 ذکر شد صافی سطح سطوح سایش بسیار بالا می با شد لذا هر گونه خراشیدگی ایجاد شده باعث اخلال در کار این سطوح می گردد. که این خراشها عموما” بر اثر داخل شدن پلیسه های کوچک ، آلوده بودن محیط تولید و چسبیدن ضایعات به این سطوح ایجاد می گردند.

برای اصلاح و تعمیر سطوح سایشی موارد ذیل را می بایست انجام داد:

1-خراشیدگی و لب پریدگی سطوح سایشی :

در مورد سطوح سایش که عموما” از چدن می باشند در صورت ایجاد خشهای سطحی می توان با استفاده از سنباده نرم و سنگ نفت آن را به حداقل رساند ولی در صورت بروز خشهای عمیق تر ، می بایست توسط عملیات ماشینکاری یک لایه از سطح برداشته شود و به میزان لازم ماشینکاری گشته و در پشت صفحه سایشی از شیم مناسب استفاده نمود انجام این عمل نیاز به صرف زمان زیاد می باشد.

در صورتیکه هر دو سطح سایشی از نوع صفحات سایشی باشند در این صورت اصلاح و تعمیر و تنظیم آنها در کوتاه ترین زمان ممکن امکان پذیر خواهد بود .

1-خراشیدگی و لب پریدگی سطوح سایشی :

در هر دو مورد می بایست پس از اتمام کار کفشکها را جفت نموده و با استفاده از فیلر لقی سطوح مورد کنترل و بازرسی قرار گیرد .

لازم به ذکر است در صورتیکه ضخامت شیم بیشتر از 5 میلیمتر باشد بایستی صفحه تعویض گردد. همچنین پس از سنگ زنی صفحات حتما” میبایست نسبت به قرار گرفتن پیچ آلن دقت نمود و در صورت بیرون ماندن سطح گل پیچ از صفحه ، آن را کوتاه و یا از پیچهای سر خزینه استفاده نمود.

1-خراشیدگی و لب پریدگی سطوح سایشی :

منبعسطوح سایشی

صفحات سایشی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

      09124516119